Min far sa alltid at han hadde hår på brystkassen fordi det skulle holde han varm når han gikk på jakt. Ja, det er vel kanskje derfor menn har mer hår…  enn kvinner.

Tagget med: , ,

Skjegg- og hårmoten har alltid vært i endring, men hvor mye hår en mann skal ha på  kroppen har bare vært et tema de siste ti-årene. Er man ”mann” hvis man fjerner håret på brystkassen eller tar en brasiliansk?

For unge menn som vokser opp i dag er ikke ønske om et teppe på ryggen som står høyest, mens for noen tiår siden kunne hår på ryggen hos noen oppfattes som maskulint og barskt. I dag trimmer mange menn hårene på koppen, de bruker hårklippemaskin for å få jevnt kort hår, særlig overkroppen.  Men noen går mer drastisk til verk og tyr til barbering, hårfjerningskrem, voksing eller laser.

På en hudpleiesalong vil majoriteten av mennene som kommer inn enten ha massasje, fotpleie eller vokse ryggen. De fleste unge menn som vokser opp i dag vil ikke ha hår på ryggen på lik linje som damer ikke vil ha hår på leggene.  Men noen kommer også inn for fjerning av hår på brystkassen, magen og i armhulene. Noen vil trimme brynene mens andre vil fjerne nese- eller ørehår. Noen syklister og svømmere vil også fjerne hår på legger og lår.

De siste årene har også brasiliansk blitt oppdaget av menn. Mange av de mennene som tar brasiliansk vil beholde noe av håret på over siden av penis, men ønsker å fjerne hårene nederst på penis, på pungen, skrotum og bak rundt rumpehullet.

Ved barbering vil hårene begynne å komme ut samme dag. Virkningen er ca en dag lengre med hårfjerningskrem og ved voksing trenger man ikke gjenta behandlingen før det har gått  3-6uker. Les om: Hårets vekstfaser. Ved laser vil må man ha mørke hår og lys hud for at laseren skal virke. Man må gjenta behandlingen 6-10 ganger og du må vente 6-12 mnd for å se hvor mye hår som ble borte. Som regel må man også gjenta laserbehandlingne 1 gang i året, for å vedlikeholde.

Som ved barbering kan man få inngrodde hår etter voksing. Andelen som får inngrodde hår etter voksing hos menn er mye større enn hos kvinner. Det er fordi mennene har både tykkere og kraftigere hud og hår, og det er lettere at hårene blir inngrodd. Men det finnes mange tips for å minimere problemet. Les om: Inngrodde hår. Det er kanskje rundt 70% som får inngrodde hår på ryggen etter man har vokset seg der.

Det  man bør være obs på når man vokser mage er at hvis man ikke er helt ”ribbet” så synes underhudsfettet godt, hårene har en kjekk skjulefunksjon der. I tillegg får 90% av de som vokser mage og bryst kviser og inngrodde hår, det vil minske hvis man gjør det regelmessig.

Fra unibrow til femibryn!

Mange mann tenker ikke over at med litt opprensking av brynene vil man få et mye mer ”rent” ansikt og våkent blikk. I noen land i Asia er både hudpleie og brynsforming  på menn, mye mer vanlig og akseptert enn hjemme hos oss. Men der er motebilde annerledes og det er ”greit” at brynene ser formet ut. I den vestlige delen av verden er ikke formede mannebryn like populært. Og noen tar litt for mye av når det kommer til napping av brynene. Det skal ikke synes at brynene er nappet! Det er viktig at man ikke tar for mye og at man ikke lager helt rette linjer, ellers så blir brynene  for ”velstelte”
Apropos bryn: Også menn kan farge brynene hvis de ønsker en dypere og mer markert brynsfarge!

Nesehår – en pine å få ut!

Alle som synes det et topp tips å kjøpe en nesehårklipper i julegave til far, vil jeg mye heller anbefale å kjøpe et gavekort på nesevoksing! Det er virkelig en undervurdert behandling. Behandlingen er kjapp, og nesten uten smerter. Man skulle tro det å dra ut alle hårene samtidig fra nesen ville være fryktelig vondt, men det er mye mindre vondt enn å nappe ut ett og ett hår. Det er også mye mindre vondt enn å vokse andre deler av  kroppen som rygg og bryst. Alle som vokser nesehårene sier det føles mye lettere å puste etter at hårene er fjernet. PS! Vi fjerner ikke alle hårene bare de ytterste ca 0,5cm inn i nesen.

Gammelmannstegn med hår som vokser ut av ørene?

Dette er også kjempe lett å gjerne med voks og nesten smertefritt er det også…

Tagget med: , ,