Billedtekst

Gjør det vondt? Er det flaut? Må man ta ”alt”? Dette er sikkert noen av spørsmålene du som førstegangsvokser sitter med. Mytene omkring brasiliansk voksing er mange – vi har svarene.

Tagget med: , ,

I Norge på 80-tallet barbere de fleste damer leggene, og mødrene snakket om at det ikke måtte bli amerikanske tilstander hvor man hadde alt for mye fokus på fjerning kroppshår. På begynnelsen av 1900-tallet barberte ingen armhulene, men etter 1915 ble det mer og mer vanlig. De fleste kvinner som vokser opp i dag fjerner hår på både legger og armhuler med den største selvfølge. For 10-15 år siden dukket brasiliansk opp, og mange lurer på om det bare er en trend eller det har kommet for å bli som hårfjerning på legger og i armhuler. Med nye trender er ikke mytene langt unna. Derfor er det like greit at vi rykker mytene omkring brasiliansk voksing opp med hårrøttene en gang for alle.

Myte nr. 1:

”Det gjør veldig vondt å ta brasiliansk.”

”JA!” det gjør vondt, men smerte er helt individuelt. Det venninnen din synes er helt uutholdelig , synes du går helt greit. Det finnes noen gode råd og tips for smertelindring i forbindelse med brasiliansk voksing, men det vil alltid være vondt. Det er verdt å merke seg at det gjør vondere første gang du utfører behandlingen. Hvis du gjentar behandlingen etter ca en mnd vil smerten være ca 50% av det den var første gang, det er fordi da har bare halvparten av hårene kommet ut.

Myte nr. 2:

”Det er flaut å ta brasiliansk voksing!”

Dette er som smerte, veldig individuelt. Men hvis du passer på å gå til en erfaren brasiliansk vokser, kan du tanke på at hun kanskje har 10brasilianske hver dag. De som utfører brasiliansk voksing skal være kurset og de er som regel veldig flinke til å holde praten i gang, slik at du kan slappe av. Det er også hyggelig å gå til en fast, så slipper du fortelle hva du jobber med hver gang.

Myte nr. 3:

”Alt hår fjernes ved brasiliansk voksing!”

Det er mange som ikke vil ta brasiliansk fordi de tror man må fjerne alt hår. Men det trenger man absolutt ikke. Mens kanskje 70% velger å fjerne alt håret vil de resterende 30% beholde en trekant eller en stripe.

Myte nr. 4:

”Du kan ikke ta solarium etter brasiliansk voksing!”

Jo, hvis du legger et tykt håndkle rundt og over området som er vokset, slik at huden ikke blir eksponert for direkte sollys, kan du ta sol. Du bør imidlertid unngå direkte sollys på dette område i minimum 24 timer både før og etter voksbehandlingen. Solen gjør at huden blir mer sårbar og ømfintlig, og det kan gjøre både selve behandlingen og tiden etterpå mer smertefull, hvis du ikke tar hensyn til dette.

Myte nr. 5:

”Gravide kan ikke ta brasiliansk voksing”

Feil. Gravide kan vokses ganske langt ut i svangerskapet, men det anbefales å holde seg unna brasiliansk voksing minimum ei uke før termin. Dette fordi det kan øke risikoen for infeksjon ved et eventuelt keisersnitt. Etter fødsel anbefaler man at du venter seks til åtte uker før neste behandling. Om du er i tvil kan det være greit å rådføre seg med en lege.

Myte nr. 6:

”Det er uhygienisk og ta brasiliansk voksing!”

På de fleste salonger har man strenge hygienerutiner når man utfører brasiliansk voksing. Voksen er mellom 80-90grader, det er så varmt at bakteriene ikke kan leve der. Behandleren bruker engangsspatler på de intime områdene, og i tillegg vil hun desinfisere alt utstyret med sprit mellom hver kunde.  Noen bruker engangshansker, mens de fleste vasker og spriter hendene før og etter hver kunde.

Myte nr. 7:

”Jeg har mensen, jeg kan ikke vokse meg”

Jo, det går helt fint! Bare bruk en tampong og ”stapp” tråden litt opp så den ikke er i veien. Mange lurer på om ikke det er ekkelt, men for en hudpleier er det bare en tråd, som så vidt synes.

Myte nr. 8:

”Hårene er jo der for en grunn!”

Jo, det er de! Hårene er der for å beskytte en åpning inn i kroppen. I tillegg er det mer lukt fra et underliv som har hår enn en som ikke har det, denne lukten skal være med på øke sexlysten hos partneren. Men i dagens samfunn har vi veldig god hygiene, kanskje litt for god, og det er ferre bakterier i underlivet. Hvis man vil ha mer av ”kjønnslukten” så må man nok beholde mer hår i underlivet, men de fleste i dag er kanskje vandt til at det ikke skal lukte så mye ”kjønn” og setter heller pris på lite lukt og lite hår hos partneren. Når det er sagt gjør de aller fleste kvinner brasiliansk voksing for sin egen del.

Tagget med: , ,