Hvis du ikke har prøvd brasiliansk voksing før så er det sikkert en del ting du lurer på. Her gir vi deg noen av svarene.

Tagget med: ,

Øm og sår?

Den første kvelden etter en brasiliansk voksing kan du være noe sår. Du merker det ikke så godt når du går rundt, men kanskje litt ekstra når du f.eks tisser. Det er ikke lurt å ha sex samme dag som du har vokset deg. Det er heller ikke lurt å sykle samme dagen. Prøv å unngå for myr friksjon på området.

Hvor glatt blir man?

Hos Ca 50% av kundene blir ikke resulatet helt glatt de første gangene man tar brasiliansk. Hvis du kjenner over huden på Venusberget, vil du kjenne noen stubber. Disse stubbene blir det mindre og mindre av etter hvert som man vokser seg. Men under og på og langs kjønnsleppene  blir det hos de aller fleste helt glatt den første gangen. Når du våkner opp dagen etterpå og står i dusjen vil underlivet ditt være super mykt.

Denne super mykheten har du ikke kjent før ved andre behandlinger, og denne mykheten vil vare i nesten 2 uker. Les: Hårets vekstfaser. Etter to uker begynner det å komme mer dun hår, men de er myke og verken klør eller stikker. Den fjerde uken kommer det en del hår ut. Hvis man har regelmessig menstruasjon, er det lurt å planlegge det sånn at man har den i den siste fjerde uken. Les: Forberedelser til brasiliansk voksing

Blir hårene borte for godt?

De mest «uheldige» kundene som har gått å vokset seg hver 4 uke i 7-10 år har ”bare” mistet 30-50% av hårene sine permanent. De mest «heldige» kundene våre har mistet nesten alt håret etter bare ett år. Men det mest normale er etter 4-5 år med voksing hver 4 uke er det meste av håret borte. Men det gjelder bare på oversiden, på undersiden og leppene, blir håret aldri helt borte, det blir mindre, men aldri helt borte.

Plager etter voksing!

Det er forskjellige ting som kan skje etter en voksing, men plagene varer sjeldent lenge.

Rødhet

De aller fleste blir ganske røde i huden rett etter voksing, noen blir det bare i 10 min mens andre er røde et døgn, det mest normale er rundt en time. Når man har vokset seg lenge og regelmessig blir man mindre rød.

Hoven

Noen får et slags utslett som kalles Urticaria, da hovner huden opp med små flate blemmer. Det kan vare fra 20 min til et døgn, hos noen så klør dette utslettet.

Kviser /byller

En meget sjelden gang kan kunder få byller og kviser  mellom 1-5 dager etter voksingen, det er ikke inngrodde hår, men en reaksjon på selve voksingen. Det kan skyldes veldig mye forskjellig f.eks at man har vært syk eller er syk,  at man er sliten, har jobbet mye, at huden var ekstra tørr pga klima. Hos noen kan disse byllene være smertefulle og ubehagelige, man kan få feber og føle at allmenntilstanden er generelt dårlig. Dette kommer ikke av feil behandling, men man er bare uheldig. Men heldigvis skjer dette svært sjeldent.

Nupper og små kviser

Noen kan få hevelser rundt porene som en reaksjon på selve voksingen. De er som regel veldig små og går over etter 1- 4 dager etter behandlingen. Denne reaksjonen pleier å bli mindre etter hvert som man har vokset seg regelmessig.

Inngrodde hår

Dette  er dessverre svert vanlig. De aller fleste får noen, å få 5 inngrodde hår bør man regne med, men å få 10-20 inngrodde hår er verre. Et hår vokser ut av en pore, og når man fjerner et hår med roten, vil det etter hvert vokse opp et nytt hår. Les: Hårets vekstfaser. Hvis det ligger døde hudceller over og i poren, vil de ”sperre” for håret som prøver å vokse ut. Om dette skjer, vil håret vokse videre under huden eller nedover i poren, uten å finne veien ut. Dette kalles et inngrodd hår. Noen ganger vil det inngrodde håret bare ligge rett under huden uten å være til noen plage, men ofte kan det bli en irritasjon rundt det inngrodde håret og det ser ut som en rød kvise, og i verstefall kan det bli skikkelig betent. Inngrodde hår kan lage arr, disse arrene blir små, hvite og litt klumpete (keloid arr).

Unngå mest mulig inngrodde hår.

Det man bør gjøre er å peele (skrubbe) huden 2-4 ganger i uken. Den mest effektive måten å gjøre dette på er å  først dusje lenge, når huden er myk skrur du av vannet. Tørk deg litt med en klut sånn at huden ikke er helt våt, for da tar ikke peelingen nok. Så bør du ha en peeling som har masse små korn, og vil gi en jevn overflate. Du trenger ikke peele på undersiden, det er skjeldent man får inngrodde hår her, men på oversiden og i bikinilinjen tar du skikkelig i – ikke noe ”pingle-peeling” – for det hjelper ikke.

Peelingen tar døde hudceller som ligger oppå huden og oppå poren, men det er også døde hudceller som ligger ytterst i poren, peelingen har du ikke lenge nok på til at evt syrer gjør en god nok jobb nedi poren, derfor bør du også bruke et syreprodukt. Det kommer i mange forskjellige former, krem, pads, serum osv. Snakk med din hudpleier og finn ut hvilken som passer best for deg. Syreproduktene legger du på området hver dag, det kan svi litt første dagen, men det går helt fint. Syrene går ned i poren og ”renser” i den sånn at håret kan vokse rett ut.

Få også hudpleieren til å gå nøye igjennom alle dine inngrodde hår, hun kan få de ut før de utvikler seg til å bli betennelser.

Tagget med: ,